Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Äntligen lite vitt!!

2014-01-11

Eller, om nu snön väntat så här länge så kunde den gott väntat tills vi haft vår träningsträff idag :-)

Lite pyssel har det varit de sista dgarna för att få schemat att klaffa men allt går med lite vilja och en snäll familj!

Malte

Trevligt besök igår på dagen och hundarna njöt förstås av uppmärksamheten. Måste äga att de bli ganska bortskämda då så många av alla som kommer hit just är här för att gosa med dem (eller det är iallafall vad hundarna tror...)

På eftermiddagen kom Karin från kennel Håll Fast med en kompis för att para sin Jenna med Malte. Igår blev lite halvdana parningar men idag fick de till en jättebra parning. Karin och Britt sov över här och det blev mycket hundsnack igår kväll. Om nu både Fixa och Jenna blir dräktiga och får valpar så kommer vi stoppa Malte för avel ett tag framöver tills hans tre kullar blir så stora att de kan utvärderas innan han ska användas igen. Vi har tyckt att det är viktigt att han används på tikar av olika linjer breddens skull.

Fixa är ju så van att vara här så hon bara anpassar sig på en gång. Väldig lugn inomhus, ligger nästan alltid under köksbordet men är sen med på allt kul utomhus. Sover nog extra mycket nu, det är ju vanligt att både nygravida två-och fyrbenta är mer trötta än vanligt :-)

En otrimmad Fixa i grönskan..

Som sagt, snö på träningen idag gjorde att jag fick tänka om lite gällande upplägg... Vi tränade smidiga vändningar där vi skulle sträva efter att få med hunden på ett effektivt sätt, detta tränade vi till en början i en fyrkant och sedan gick vi på linje med en kastare framåt och en bakåt, huvudsyftet var att få med hundarna i vändningarna och ha ett bra fotgående, inte nödvändigtvis hämta apporten.. Då det är snö på marken föredrar jag REAL-dummies eller dummies gjorda av galon, särskilt till unga hundar. Många säger att det är bra med renskinnklädda dummies, hade jag renskinnsbitar skulle jag prova klä in dummies med dem. Mycket nöjd med lilla Elda idag och de andra skötte sig också fint och gör hela tiden framsteg. Kul!

Lite frusna blev vi allt på träningen och det kändes bra gå in och värma oss med varm choklad och grillad korv som Thomas fixat. Gott fikabröd stod gänget för vi bidrog alla till mycket skratt och prat (frågar ni killarna så säger de att vi tjejer stod för 99 % av snacket, det är förstås lögn och förbannad dikt!) Sen körde vi ut killarna på promenad medan jag trimmade Nova och tittade på Rea, smart fördelning!

Trötta vuxna och trötta barn som äntligen kunnat testa sina snowkicks gör att kvällen kommer bestå av uteslutande soffhäng..

 

Ha det gott!!

 

Annica

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden