Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Länge sen!

2014-01-28

Men hörr ni, nu är det ju alldeles galet länge sen jag bloggade ;-) Vi har haft det lugnt och skönt, härliga promenader i snön varvat med lite träning då och då. Fixa är kvar hos oss, matte Malin har även en annan hund och denne har råkat ut för en riktigt trist olycka och behöver lugn och ro så får vi hoppas rehabiliteringen kommer gå vägen. Inte för att Fixa skulle stöka särskilt mycket men Malin måste förstås ha koll på Simba på ett annat sätt och han behöver mycket omvårdnad. Vi är glada kunna hjälpa till och glada att ha Fixa hos oss, hon är en synnerligen okomplicerad hund som man inomhus bara märker då det lagas eller äts mat *hehe*. Ute har hon full fart men nu har hon slagit av lite på takten, det är nog bra med tanke på att magen växer!

 

Igår var det utställning i Kumla, jag och Malin åkte med fyra hundar i en bil och Karin R som sovit över hos oss (tack för trevligt sällskap under helgen!) hade två hundar i sin.

 

Stor utställning med många flattar anmälda och hård konkurrrens. Först ut bland de våra var kullbrorsorna Douglas och Rembrant i unghundsklass. Båda två fick VG men det berodde nog främst på att de var väldigt ystra i ringen och inte visade sig till sin fördel, Douglas blev ändå fyra i klassen. Sen var det Malte, han fick Excellent och kom trea. Han börjar så smått komma i päls, äntligen! Sen var det dags för tikarna och därmed skulle lilla Elda tio månader in i ringen. Hon skötte sig otroligt väl och är väldigt enkel på alla vis. Finner sig snabbt i nya miljöer och tar allt med ro. Älskar den där lilla hunden! Hon fick strålande kritik med Excellent, en tredje placering i en stor och fin klass och även CK, inte illa av en liten tio månaders <3. Men mest nöjd är jag över hur cool hon är i alla lägen :-) Syrrorna Rea och Grappa i unghundsklassen, båda med Excellent och Grappa med en fjärde placering. Domaren hade önskat lite mer päls på dem men det är en komma-i-formsak. Konkurrensen är så stor i vår ras så det går inte ställa en hund som inte är i bästa form och tro på en topplacering. Sist ut var Miso med Malin i en stentuff öppenklass, även de fick Excellent med bra kritik.

 

Efter utställningen åkte Elda med Karin till Stockholm, hon ska vara i storstan då vi är borta och då bo hos sin mormor Vilja och moster Lystra. Enligt rapporterna går allt bra, Elda leker med både släkten och Helenas katter *ler*. Väldigt glad att Elda får bo där men jag saknar henne redan. Tur det finns sociala medier så jag får rapporter!

 

I lördags hade vi träningsträff. Allt går och så även apportering i snö. Vi var ett tappert gäng som frös lite lagom men hundarna höll sig varma.. Roligt se samtligas framsteg och jag märker att det tränas hemma mellan gångerna vilket förstås ger resultat, skoj! Vi tränade i fyrkanten på gärdet, jag har skottat men nu får jag nog nästan ta en omgång till för det har snöat och blåst. Kullbrorsorna Speedy och Ako uppvisade härlig arbetsglädje och fart, ännu lite barnsligt men det kommer! Nova och matte Helena har kommit långt under höst och vinter, härliga framsteg! Avlämningarna har blivit så mycket bättre liksom samarbetet, himla skoj se! Miso kan ibland vara lite etertänksam och då går farten ner, nu var det full rulle hela tiden, kul!! Karin har tränat henne klokt och insett att Miso då hon inte förstår "lägger ner" istället för att göra fel, tvärtemot syrran Polly som kör så det ryker jämnt, oavsett mattes önskemål ;-) Gjorde det lite svårt för Elda, ibland stretchar man lite mycket... Vi gjorde om och gjorde enklare med mycket belöning när hon lyckades.

 

Skönt komma in i värmen sen för att siytta och fika och snacka en stund, det blir alltid givande och roliga diskussioner!!

 

Ha det gott,

Annica

Antal kommentarer: 1

2014-01-28 13:38:21 - Helena, 087157667@bredband.net, holmstorp.vimeddjur.se

Elda har så roligt här så hon vet inte riktigt om hon vill åka hem igen, men det kan vi förstås prata om när ni kommer hem ;-) Husse Perra tycker att hon är så himla lik mormor Vilja i temperamentet och sättet att liksom "kräva" kliande och kel(inlove)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden