Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Tillbaka hemma

2014-02-12

Hej på er!

Under de här veckorna familjen är borta bor jag och Rikard hemma hos dem med hundarna. Ren lyx, det finns både diskmaskin och tvättmaskin.. ;) Saknar resenärerna som otroligt mycket med de ser ut att ha det toppen. Sån tur att facebook och skype finns.. Jag och mamma har pratat många gånger varje dag sedan jag flyttade hemifrån, så det känns lite skumt!

För tillfället bor Malte och Fixa här hemma, och på söndag kommer Eldisen hem igen. Fixa är riktigt tjock och sover hela dagarna. De flesta tikar brukar kunna få lite sämre aptit när det strax är dags för valpning, men det gäller inte Fixa! Hon slukar all mat i sin väg och lunkar på tillsammans med mig på promenaderna. Spana in hennes mycket speciella sovstil! Sådär ligger hon blickstilla.. 

 

I helgen åkte jag och Rikard ner till Linköping för utställning.Vi övernattade hos familjen Bäck med Pingla-dottern Nova. Supermysigt och så trevligt! Utställningen på söndagen i Mjölby gav Malte en 3 placering i jaktklassen med CK, och Nova fick VG. Jag tycker nog allt hon var värd ett excellent!

Här kommer deras kritiker: 

Maltes kritik

Novas kritik.

Om 10 dagar är det beräknat att småttingarna kommer, och jag känner mig lugn. Jag och mamma har haft kenneln tillsammans i många år och hjälpts åt vid flertalet valpningar, men såklart är det spännande och lite nervigt att för första gången göra det själv! 

Som tur är har jag goa vänner i närheten om jag skulle behöva hjälp. Jag tror nog allt det blir ett gäng galningar, magen på Fixa rör sig ordentligt på kvällarna. Ska bli så himla kul att se vad som gömmer sig där inne. Själv gissar jag på 6 valpar, 3 hanar och 3 tikar. 

På träningsfronten gör jag och Malte stora framseg hela tiden! Efter höstens alla jakter fick jag en ganska självständig kille här hemma. Jag fick tänka om i träningen och har tillslut kommit på lösningen, som är så enkel att jag nästan skäms.. En boll med på promenaden, och så kunde Malte helt plötsligt göra låååånga fina lijetag och klockrena markeringar igen. Anledningen? För att det är helt kravlöst och vi har bara kul. Äntligen är vi ett TEAM igen och jag längtar tills vårens prov :)

Maltes sovstil är inte illa den heller ;) 

Nu ska jag dyka ned i litteraturen igen, läser mikrobiologi vilket kräver sin lilla tid!

Ha det gott, 

Malin

 

 

Antal kommentarer: 1

2014-02-16 01:06:22 - Jessie

Goa duktiga Malin!(star)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden