Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Dryga veckan unga...

2014-03-01

Nu har vi varit hemma i fem dagar från Thailand och vi har haft det toppen men tre veckor hemifrån är för länge tycker jag och då det började dra ihop sig till valpning, ja då var jag beredd sätta mig på första bästa plan hem... Tur att jag fick ständiga rapporter hur allt fortskred där hemma men det är ju inte lika kul som att vara med...

Igår fyllde valparna en vecka, jösses vad tiden går! Alla tio mår jättebra och Fixa sköter moderskapet på bästa vis, hon är en lugn mamma som gärna ligger hos sina valpar men de senaste dagarna har hon velat vara med i köket då det lagas mat ;-) Hon har väldigt gott om mjölk till de små och igår var juvrena lite hårda så vi har sett till att valparna har försett sig ordentligt. Produktionen har som sagt kommit igång ordentligt men valparna behöver ju ännu inte några jättemängder för att växa och må bra. Vi är tacksamma för att allt rullar på så smidigt och hoppas det fortsätter så här, det är en ynnest få njuta av valpar istället för att oroas som att ha småvalpar också kan innebära..

Vi väger varannan dag och alla valparna går upp fint i vikt och följer sina egna kurvor. När det är så många som tio så blir det förstås lite variationer viktmässigt men bara de äkar i sin egen takt så är det lungt och det jämnar ut sig så småningom.

Märkning   Kön   Vikt: Dag 1/1 vecka

Vä fram     Tik    472 g 760 g

Vä sida      Tik    310 g/570 g

Vä bak       Hane 338 g/582 g

Hö fram    Tik    324 g/ 565 g

Hö sida     Hane  289 g/570 g

Hö bak      Hane  350 g/560 g

Huvud        Hane  388 g/650 g

Nacke        Hane  365 g/660 g

Rygg          Tik     452 g/700 g

Svansrot    Tik    370 g/652 g

 

Inatt så var det full aktivitet hos några av os, klockan 00.00 släpptes platserna till årets flattläger ;-) Så himla roligt att alla vi som anmälde oss kom med, det lönade sig onekligen att hänga på låset! Ska bli jättekul, en lärorik helg i maj tillsammans med ett härligt gäng vänner, kan det bli bättre??!!

I helgen blir det träningsträff igen, glöm inte anmäla om du/ni kommer! Roligt komma igång igen men jag inser också att det varit nyttigt för de stora hundarna med tränigsuppehåll under vår semester, det behövs ibland för att poletten ska få chans trilla ner!

Passar på gratta Helena med Vilja som under tiden vi varit borta slog till med att få yterliggare en titel, numera heter Vilja RLD N RLD F RLD A RLD M SE VCH LPI Ryegate's Sweets For My Sweet (många bokstäver blir det!! Stort grattis från stolta kennelmammor!

 

Ha det gott,

Annica

 

 

 

 

 

 

 

Antal kommentarer: 1

2014-03-01 19:19:22 - Annika, Indy o Arne, nickan.westerlund@gmail.com, annikawesterlund.com

Två utav dem står verkligen ut viktmässigt. Måste se ut som jättar i förhållande mot de andra. ;)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden