Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Ny vecka

2014-03-03

Helgen har tillbringats nattetid på jobbet, fyra nätter avklarade ;-) Visst märks det att det sakta men säkert börjar bli vår, nu är det ljust när jag kryper till kojs om morgnarna (riktigt go känsla styra bilen hemåt på måndagsmorgon när man ser alla andra på väg till jobbet...) och nästan skymning vid sex-tiden på kvällen, härligt! Thomas har fått ta nattvaken här hemma och jag har haft det riktigt lyxigt som fått sova ostörd efter mina pass. Nu blir det enklare med valparna för varje dag ändå, de blir ju större och mer livskraftiga och risken att det ska hända blir förhoppningsvis mindre.

Stolt mor med goa, runda barn

Fixa är en riktigt duktig och lugn mamma och allt flyter på, skönt. Störst av valparna är "Bettan och Barbro", de två tikarna ser inte ut som små söta flickor precis utan mer som monstertruckar *hehe*. De lyckas på nåt vis alltid se till ligga och äta och även då de somnat in alldeles mjölkstinna släpper de ogärna taget ;-) Men de andra ligger inte långt efter och det är ett piggt gäng som för varje dag är lite mer uppe på benen och de tar sig snabbt och målmedvetet fram till maten hela gänget. Man kan ana att ögonen snart kommer öppnas, ett par dagar till så!

Har kommit igång med cykling med Polly och Malte, synd att de blir så smutsiga bara men det är bra variera konditionsträningen. Malte brukar få köra med viktmanschetter och jag har ökar vikten något. 

Eldas träning har kommit igång efter vår semester, fokus ligger nu på att hon ska följa mig vid sidan, kunna stanna kvar då en dummy kastas, vända sig åt andra håller för en ny dummy och sedan tillbaka till den först kastade. Det ska alltid löna sig vara uppmärksam på mig och jag tycker vi kommit en bit på väg. Tecken måste vi jobba vidare på, både höger och vänster samt ut.

Skön stil...

Både hon och de stora kommer tragglas med närsök, vill verkligen att det ska fungera och att de ligger kvar och jobbar ihärdigt i rätt område. Som kloka Sofia säger: "det är oftast inte svårt får hunden från punkt A till B, det är att hålla dem kvar vid B som är det svåra". Med Polly kör jag mycket störningar och jag tycker de senaste dagarnas träning varit bra så nu ska vi tänja lite på övningarna :-) Har beställt en "knallpåk" som komplement till apportkastaren, ibland önskar jag något lite smidigare ha med då man vill använda skott. Ska bli spännande testa när den kommer! www.wbyfiske.se/knallpaken-p-39.html

 

Ha det gott allesammans!

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden