Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Finbesök och ögonöppning ;-)

2014-03-05

Sisådär, igår jobbade jag både dag och sedan natt men nu är jag ledig till måndag natt, härligt!! Det var ljust vid arton-tiden då jag var ute med hundarna och det har faktiskt torkat upp hyfsat, skönt!

 

Verk

 

Malte och Verk.. Vem är vem??!!

Hade med mig dummies på promenaden och med Elda fick det bli "inte byta dummyträning". Jag hade lagt ut flera på rad och då hon sprang ut till den första så såg jag att hon plockade upp den men fortsatte sedan till nästa för att byta. Det händer nästan alltid i en ung hunds träning att de vid något tillfälle byter apport och då gäller det att få dem förstå att det inte är okej. Jag utmanade Elda lite men nu var jag beredd och kunde korrigera/berömma i rätt ögonblick. Hon förstod snabbt vad jag menade men jag kommer lägga in lite påminnelser framåt i träningen. Jag fortsätter göra mycket vändningar och utökar även störningar och att vända ifrån apporten och mot en annan. Det låter mer avancerat än vad det är, vi är ännu på väldig basicnivå. Korta pass som alltid är lustfyllda och där vi slutar med succé är tanken. Vi har ännu inte börjat med sök utan vi grundar, grundar och grundar.. Riktigt nöjd med att hon satt still lös då jag tränade Polly :-) Polly jobbade på med drag under galoscherna och vi nötte korta men raka linjer med störningar.

Jessies fina gamla tant Vega

Idag hade vi trevligt besök av Jessie med familj, härligt ses igen! Maltes brorsa Verk var förstås med, han och Malte är lika varann i sätt och stil även om Verk är snäppet större och snäppet längre. Numera är han dock en kuperad flatt eftersom han slagit sönder sin svans (är man glad så är man!) och han var onekligen söt då han viftade på sin korta svans :-) Fina, goa tant Vega höll ordning på Elda då vi stuvade in vilt, med ålderns rätt så tyckte Vega att hon skulle ha fösta parkett. Fascinerande se hur äldre hundar med en blick kan få en ungspoling inse att det inte är läge..

Våra små sammetskuddar <3

Valparna börjar så smått öppna ögonen, fick dock ingen bra bild då jag försökte ta så jag återkommer. De blir mer och mer rörliga för varje dag och har varit snabba med att försöka komma upp på benen. Dagarna flyter på och det är som jag förut nämnt så skönt då allt funkar *peppar peppar*. Valparna sover och äter om vart annat och det är tyst och fridfullt i valplådan precis som det ska vara. Men då Fixa kommer in och lägger sig hos dem så vaknar de till snabbt som attan :-) Fixa pysslar med dem samt är lugn och trygg i valplådan, skönt!

 

Ha det gott, Annica

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden