Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Rolig helg!

2014-03-09

En rolig och intensiv helg är snart till ända, bara vädret med sol och värme gör ju att man blir alldeles glad!

Nästan hela gänget :-)

Blir inte mycket skrivet om valparna idag men hela gänget mår utmärkt, de är uppe på benen ordentligt och börjar så smått upptäcka varann. Snart är det slut på den lugnaste delen av att ha en valpkull, i början gör man ju inte mycket mer än att övervaka och se till att allt går bra,

Idag har Malin och jag varit på SKKs utställning i Strängnäs. Domarändring till en domare från Serbien blev det och Malte var först ut bland de våra. Han kom tvåa i jaktklassen med CK och fin kritik. Elda ställdes i juniorklass och kom trea i konkurrensen med CK, jättenöjd med min lilla loppa som har tappat all päls i värsta "ettårsfällningen". Nu ska hon vila från utställning och ägna sig år annat tills pälsen behagar återvända. Tror hon kommer uppskatta ännu mera apporteringsträning istället :-) Polly ställdes även hon i jaktklassen och hon vann med CK. Ibland ska man nog tänka till då det är domare från länder där jaktklass inte är så vanligt som här, det är kanske bättre ställa dem i öppenklass trots att de har jaktmeriter? Vi var iallafall jättenöjde med vår dag, alla hundarna fick ju CK och vi hade en trevlig dag med goa vänner. Att sedan ha 20 minuters bilfärd till utställningen, ja det är ju inte helt fel ;-)

 

Igår hade vi en jättetrevlig dag med träningsträff för våra valpköpare. Samling klockan tio och vi delade upp oss i två grupper eftersom vi var tio stycken och det annars skulle bli så mycket väntan. Det funkade bra tycker vi och vi alternade mellan ett par stationer. Vi tränade närsök och markeringar med terrängbyten och över diken och den ena gruppen han även med lite linjetag. Duktiga hundar som verkligen utvecklats och det är ju tack vare att deras förare gjort det! Tänk på att hjälpa hunden då det är markeringar, använd gärna ett "nu är det markeringsdags" ord som "markera" eller "pass på" för att de ska ha fokus framåt. Undvik använda händerna i skicket utan hunden ska gå på syn/hörselintryck och inte som på dirigering/linjetag på dina tecken. Skicka hunden då den tittar åt rätt håll!

Många sköna timmar i friska luften och sedan korvgrillning och eftersnack på altanen, vilken dag det blev! Vi är så glada för våra fantastiska valpköpare, utan er inget!

Anna med Hilda stannade kvar och vi hann med en promenad och sedan badade Malin hundar och jag trimmade innan det var dags för middag och sedan mello. Förstår mig inte riktigt på programmet men om du sover över igen så ska jag ge det en chans Anna :-) Thomas stod som vanligt för all markservice och mat under dagen, har världens bästa man <3

Malin tog många bilder igår men jag lyckas inte lägga upp mer än en ett, hoppas det funkar sen!

Ha det bäst,

Annica

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden