Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

En helt ny värld!

2014-03-12

Jobbat nätter igen och då hinns inte bloggandet med. Har nästan bara jobbat nätter sen jag kom hem och det har varit lite tungt men från nästa vecka blir det även kvällar nu då valparna kan lämna en liten stund, skönt!

Fantastisk vår vi har, kaffe på altan och en väldig inspitation till att träna hund och bara vara ute. Gillar verkligen alla våra årstider och nu njuter jag av att ljuset återkommer ;-)

Vi har tränat vilt under ett par dagar och Elda har varit jätteduktig. Lite konfunderad på korpen idag men annars har hon apporterat allt som erbjudits, and, kanin, kråka, skata, tärna och duva samt korp då. De vuxna har varit duktiga med och det märks att apportera vilt är det bästa man kan göra. Lite rallylydnad med Malin och skogspromenader och cykling har vi också hunnit med, vill ju njuta så mycket det går!

Det gäller då man introducerar vilt att inte göra en för stor grej av det, hundar märker ju på en gång om vi agerar olika och annorlunda och funderar på varför vi inte är som vanligt. Avdramatisera det hela och träna bara när du själv är i rätt sinnesstämning (gäller i och för sig alltid!!). Hundar känner av oss på ett otroligt sätt, tänk på att de kan signalera innan dess ägare får ett epilepsianfall, om man ligger lågt i socker osv.. Läs gärna ett intressant blogginlägg som Tina Engström skrev om att förbereda sin hund inför prov, mycket läsvärt!

Apropå träning och sinnestämning så tänkte jag också passa på att påminna om att ni verkligen berömmer hunden då den gör rätt efter en korrektion, hunden måste få bekräftelse och förstå vad det är vi vill uppnå.

Elda och jag i ringen Strängnäs

Valparna börjar verkligen bli mysiga, då man kommer in till dem så kommer de springandes (ja, typ iallafall..) till kanten och viftar med sina svansar. Så himla goa! Just när de upptäcker omvärlden med både syskon och oss är häftig, för en vecka sedan så tog de ingen notis om oss men nu leks det lite med varann och så kryper dom upp i knäet på oss när man sitter hos dem ;-) Nu svarar de med kontaktbeteende och det är nu det roliga börjar tycker jag.

De har börjat med smakportiner och mat är väldigt uppskattat. Bordskicket är diskutabelt men viljan finns!  Jag har börjat vissla redan nu i pipan då de ska äta och det kommer vi fortsätta med vid varje måltid och sedan även utomhus förstås.

Malte

Valparna har växt så mycket så idag har de fått egna halsband, tjejerna har aprikos, gul, rött, lila och orange och killarna har grått, ljusblått, mörkblått, grönt och brunt. Enkelt hålla reda på dem! Malin har minneskortet till kameran så jag kan bara fota med mobilen just nu, fler valpbilder kommer!!

 

Ha det gott,

 

Annica

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden