Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Stora nu :-)

2014-03-24

Massor av saker har hänt här de senaste dagarna så jag har inte hunnit med blogga.. Enkelt hinna med i början då valparna mest sover och äter, det är annorlunda nu :-)

Igår flyttade valparna ut till valprummet, lådan var helt enkelt för liten och "tråkig", nu har de gott om utrymme att busa runt på och det stora äventyret kan börja. De var även ute en liten stund idag men det var väl kallt så jag lär dem inte sitta och bli kalla. Inga problem för dem flytta ut, de anpassade sig snabbt och var nyfikna på nya "boet". Fixa är med dem på nätterna förstås och sedan under delar av dagen, hon har dock börjat spy upp sin mat till valparna så det måste gå en rejäl stund efter hon ätit innan hon kan gå dit...

 

När man väljer att ha valpar i ett separat valprum är det förstås jätteviktigt att man ägnar massaor av tid åt valparna, valprummet är där man sover (och det gör ju valpar en del!) och kopplar av. Gänget får förstås komma in i huset, som ikväll uppdelade i ett tjejgäng och ett killgäng eller andra konstellationer. Vi ska också ta lite kortare promenader och på andra sätt upptäcka världe, testa lite apportering, kontaktövningar och testa på vilt. Mycket besök blir det ju också med väldigt mycket gos.

Igår var Malin och Rikard i Flen och tävlade rally (Malin tävlade alltså). Debut i avancerad klass för både Malte och Polly. Chansning med Polly, hon har ännu inte knäckt koden med högerhandling så poängen blev därefter, men sammanfattningen "härlig glädje och arbetslust" blev helhetsintrycket, antar att det var lite Pollyshow sådär :-) Malte var duktig, de gjorde några missar men hade ändå en bra runda, blev 77 poäng och uppflyttningspoäng, snyggt jobbat!

Cola har börjat löpa och är här nu under löpet. Hon kommer inte paras nu utan nästa löp om allt går som det ska. Eftersom hon ju fick en valp i sin första kull som hade missbildade höfter så vill vi avvakta till hennes första kull är röntgade innan vi helt bestämmer oss ifall det blir fler Colavalpar eller inte. Hennes första kull är ett gäng arbetsmyror precis som sin mor :-)

Ha det gott,

Annica

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden