Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Oj vad länge sen!

2014-06-23

Nu är det flera månader sedan jag skrev här i bloggen. Förutom tidsbrist så är en av orsakerna min handled som nu opererats igen och förhoppningsvis så kommer jag bli helt återställd, det känns iallafall mycket bättre nu än innan. Jag får fortfarande ont av att sitta och skriva mycket och kan inte belasta för länge och då har bloggandet kommit långt ner på prio-listan. Det blir förhoppningsvis sakta men säkert ändring på det men jag börjar lite försiktigt.

Igår var vi iväg på WT till Ludvika, iinte nästgårds men ett väldigt trevligt upplagt C-prov så det var värt resan (särskilt som jag slapp köra, haha..). Lasse och Helena kom redan kvällen innan och vi hade en trevlig kväll trots att vi var ganska trötta efter midsommarfirande.

Upp tidigt och så iväg, väl där träffade vi även Ewa och Svenne med Vixie, konstigt för de valde visst ta lite sightseeing på vägen *harkel*.

Jag hade både Polly och Elda med, blev stressigt då Polly vill ha koll på mig hela tiden. Utan Lasse som fick agera hundvakt hade det aldrig gått men jag blir okoncentrerad då jag ska föra Elda och vill inte att hon ska känna det. Nästa gång tror jag att Elda och jag lämnar Polly hemma (hoppas hon inte läser detta..) Polly är världens bästa men hon tycker det ska vara hon och hennes matte som åker på äventyr, lillskiten kan vi gott lämna hemma...

 

Jag tycker det var ett riktigt proffsigt WT med en vattenruta med båt och skytt. I nkl var det en enkelmarkering ut på vattnet och en lite klurig igång. Elda har aldrig sett båt förut men brydde sig inte något, skönt! Slarvig avlämning med rusk drog ner poängen, det trodde jag inte hon skulle göra då hon har haft väldigt fina avlämningar från vatten. 14 p fick vi ihop där. Polly i ökl skulle först hämta en likadan markering och sedan en dirigering som låg längst med vattnet. Jag tycker hon skötte den bra, matte fumlade med en avlämning men den borde inte belastat alltför mycket. Har dock glömt poängen :-/

En dirigering var en annan ruta, Eldas var inte så lång i nkl utan rakt ut i blåbärsriset kanske 20 meter. Nöjd med liten brun, hon gick rakt och hittade den i linjen. Liten blick mot en ryggsäck som stod där och en onödig runda mot den drog ner lite, 18 p. Polly, ja jösses... 75 meter lång dirigering rakt ut i fin tallskog. Polly svajjade rejält och var olydig. Jag valde kalla in henne och nolla rutan eftersom jag inte vill att hon ska få vinna på att vara olydig.

Nästa var en markeirngsruta. Nkl-hundarna fick först gå en kortare bit fot, sen gick ett skott och en markering till höger. Då den var inne gick ytterliggare ett skott och så fick de en markering mot vänster. Elda markerade jättefint och hade fin fart ut. Hon blev lite fundersam då skytt och kastare stod väldigt nära nedslagen och då sänkte hon farten på väg in, det behöver vi fortfarande jobba på efter att hon blev skrämd av en funkis vid en träning precis innan hon började löpa och hon var lite "svajjig". För varje gång hon får vara med om att funkisar inte gör henne något stärks hon förstås. 17 p fick vi. Polly fick gå i par med en annan hund på en liten "mini-walkup". Polly var taggad men stadig, hon tog snabbt in sin första men då jag skulle skicka på nästa efter att parhunden jobbat så glömde jag vänta på att domaren skulle ropa mitt nummer *klantigt*. Polly gjorde ett fint jobb men vi fick en gloria ;-)

 

Sista rutan (eller egentligen första om jag skrivit i rätt ordning) var en dubbelruta. Elda skulle först göra ett riktat närsök, kanonfint jobbade honoch lyssande mycket bra, full pott alltså 20 p. Sen skulle vi gå fot en kortare bit till en lång markering med skott. Domaren han inte säga varsågod innan Elda stack, jag hade inte varit tillräckligt tydlig. Förutom att hon knallade vilket förstås gjorde att vi nollade stationen så är jag supernöjd med henne, spikade den inte helt enkla markeringen och fullt fokus.... Polly skulle först ta en dubbelmarking i samma terräng, den gick fint. Sedan skulle man vända sig om och ta en kortare dirigering än den förra. Inte optimal men vi fick in den, inte med några stilpoäng dock ;-)

Nöjd med Elda, vi fick ihop 68 p trots en nolla, hade hon väntat på mitt kommando hade den stationen varit en högpoängare...Väldigt nöjd med hennes lugn och fokus, mycket bra markeringar och dirigerbarhet samt fotgående. Vi jobbar vidare med mer säkerhet med nya funkisar. Polly fick 57 poäng, okej med -30 på det vi nollade. Mindre nöjd med hennes dirigeringar, där hon efter hon tagit sig ut i området sätter på "kan-själv-mössan", alltid nöjd med hennes okuvliga arbetsvilja.....

Superroligt att debuten för Helena och Nova blev så bra, 79 poäng varav en 20-poängare ;-) Lite puts på fotgående och dirigeringar så är ni grymma och härligt se hur lugnt och klokt du förde henne Helena! Ewa med Vixie gjorde jättefint ifrån sig de med, de fick ihop kalasbra 83 poäng. Det är verkligen en ynnest att som uppföadre få följa er på vägen och hur ni utvecklas!!!! Tänk vilken trevlig dag vi fick, Lasse och Svenne icke att förglömma.. Vi blev bortskämda med bra service från dem och efter en alldeles lagom lång dag åkte vi hem, både trötta och nöjda samt med nya idéer på upplägg av träningar. Hundträning är verkligen beroendeframkallande!!

 

ha det gott

Annica

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden