Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Lydnadsdag

2013-09-06

Kan lugna ner er oroliga läsare att så här galet mycket kursat och tränat blir det normalt inte, den gångna veckan har varit nåt i hästväg ;-)

 

Men nu så var det då dags för första av två heldagstillfällen med lydnad för världens bästa Annika (världens bästa stavas med k, inte c!)

Mmm, och du Annica vill ha hjälp med... Allt??!! Annika fick lite klura på där :-) Sonja ser nöjd ut för hos gosar med gulle-Elda..

 

Hon är en jätteduktig pedagog och kan verkligen ge varje ekipage massor med tips och råd och dessutom hade vi innan kunnat beskriva vad vi innan ville ha hjälp med. så det blev fokus för var och en på vad vi har lite trassligt med.  Lyxigt!Förutom detta så blev det lite teori och jag är djupt imponerad av hur genomtänkt och pedagogisk hon är i sin träning, jag skulle vilja ha en liten gnutta av Annika i mig!!!

 

Lena och Fille får instruktioner

Det var jag, Lena, Madde, Sonja och Tommy som var med och jag tror vi alla var nöjda med dagen och fick med oss massor med matnyttigt hem! Nu ses vi igen om tre veckor och då ska läxorna sitta *harkel*

 

 

 

Jag är ju inte någon lydnadsmänniska och har svårt för allt pilleripet, det märks mycket i Pollys och mitt arbete också förstås. Blir sur på mig själv att jag är så duktig på att anmäla till tävling men så dålig på att träna momenten i detalj, belöna rätt och grunda, grunda, grunda!!! Polly är en häftig hund med fart och attityd och hon älskar all sort träning men jag har alldeles för bråttom... Beundrar dem som är strukturerade och jobbar mot långsiktiga mål oh gläds att det finns såna valpköpare i denna lydnadsgrupp, ni har mycket lära kennelmamman ;-)

 

Lena och Fille är de enda som inte tränat för Annika förut men jag är övertygad om att de fick många bra aha-upplevelser med sig hem. Komemr bli jättebra tror jag! Madde och Mozart är väldigt stabila och det ser riktigt fint ut. Brorsan Ossian har en räv bakom örat men med mycket jobba i, de tränade lite brukslydnad som kryp, såg ut vara ett knepigt moment tycker en rookie som jag.. Lika knepigt såg Tommy och duktigeMascots framåtsändande ut, jösses vilket moment (nä, bruks ska jag inte köra!!) Tommy har förresten Ako, den allra minsta hanen i Colas kull som vi från början knappt trodde skulle klara sig, han var knappt hälften så stor som de andra.. Han har onekligen växt på sig och är alldeles normalstor för åldern och med bra benstomme och rejäla tassar. Häftigt!

 

Malin och Malte kom ner en stund men mest för att jag skulle kolla hans öron, de har varit lite röda och irriterande ett par dagar. Nu tycker jag nog det var lite mindre rött så vi hoppas det går åt rätt håll.

 

Vi höll på mellan nio och fyra med avbrott för lunch, tror det är fler än jag som är möra ikväll!

 

Tack allesammans för en supertrevlig dag och särskilt tack till vår intruktör Annika som var alldeles suverän! Kolla gärna in på hennes hemsida

Hund i Fokus -
annikwesterlund.com

 

Ha det bäst!

 

Annica

 

Antal kommentarer: 2

2013-09-07 08:56:36 - Annika, Arne o Indy, nickan.westerlund@gmail.com, annikawesterlund.com

Oj vilka fina lovord! Håller tummarna för er idag!

2013-09-07 09:49:41 - Madde och Mozart, retrieverlivet.wordpress.com

Tack för en härlig dag! Är så himla nöjd över min prins:) Förutom massa bra träning och tips fick jag även med mig en väldigt tjusig bränna i ansiktet;)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden