Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Ett litet nytt försök..

2014-08-05

Hmmmm, kanske dags göra ett nytt försök skaka liv i bloggen... Fin sommar, fortfarande problem med handleden när jag skriver mycket och allmänt dåligt med tid är väl anledningarna. Jag vet ju hur roligt det är när jag bloggar ofta, både för mig att sitta ner och reflektera men ännu mer förstås att få er respons på det jag skriver ;-)

Vi har varit iväg på semester men kom hem i måndags, lagom till att det började brinna här i skogen bakom oss. Läskigt och obehagligt med all rök och lukt men nu verkar de ha bra kontroll över härden och för tillfället ligger vinden "rätt".

I helgen dömde jag på Lilla retrievermästerkapet i Östergötland, trevligt arrangerat och bra funkisar ghorde dagen extra bra. Det är upplagt som ett B-prov i nkl men man kan välja om man vill köra på vilt eller dummy. Fick se flera riktigt bra hundar och duktiga förare, så kul! Vi bodde på campingen vid Sommen så Helena hängde på och körde Nova, utom tävlan då det var jag som dömde ;-) De har kommit långt i sin träning, lite puts bara så är de klara för start. Snälla funkisar lät mig köra Elda efteråt, toppen få träna på nya marker med skott, båt, nya marker, vilt som andra hanterat och okända funkisar. Nöjd med det mesta, hon var stadig, markerade mycket bra på både land och vatten. Droppade en kråka vid mina fötter på sista landmarkeringen men jag är nöjd ändå, det brukar hon inte göra. Gick ut bra på söket, liten tendens en gång dra sig ner mot vattnet men det gick lätt bryta. Hon gillar vilt så på söket blev det istället att hon försöker gå förbi mig bara för att få hålla lite längre, vi ska jobba vidare med att hon ska bjuda upp alla apporter till mig. Efter en lång dag var det skönt åka tillbaka till campingen och få mat av våra familjer som nog hafte n lugn och skön dag utan oss *SSSS*.

Idag körde vi lite vattenträning, blev en liten skara som tillslut kunde dyka upp men det blev bra ändå, vi hann med desto mer träning;-) Planen var köra land idag men det kvalmiga vädret gjorde att det blev vatten istället. Mycket träning vid vatten, det blir lätt upptaggat. Vattennivån hade sjunkit så mycket i sjön att vi fick lägga om träningen lite men det blev bra ändå. 

Polly har börjat löpa, så spännande! I mitten av nästa vecka går färden mot Tyskland, på måndag gör vi progesteronprov och efter det så vet vi förhoppningsvis när det är dags!!

Ha det gott,

Annica

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden