Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Flatmästerskapet

2014-08-11

Gjorde progesteronprov på Polly idag, det dröjer nog fram till helgen eller så innan det är dags åka till Tyskland. Gör eventuellt ett nytt prov på fredag. Vilken tur att Thomas har semester hela nästa vecka...

Vi har haft ett supermysigt FM vid vackra Kratte Masugn. Thomas, jag och de små åkte upp redan i torsdags, vi brukar passa på ta några dagar extra då det är möjligt eftersom vi då kan passa på göra saker ihop också. Vi bodde på en camping som heter Kungsgården utanför Sandviken, ca 20 minuter ifrån själva FM-platsen. Under fredagen anslöt Helena och Karin, Helena och Lasse och Jessie och Micke, så trevligt hinna umgås med!

Upp tidigt på lördagen, vi startade alla klockan sju. Unghundsklassen som Elda startade i gick otroligt snabbt, jag startade klockan 07.30 och 07.54 messade jag Thomas att vi var klara... Han trodde vi var klara med samlingen ;-) Jag är riktigt nöjd med Elda trots att poängen blev okej men inte mer. Hon höll ihop fint, lyssnade på mig och var samlad och fokuserad. Skendräktigheten är som bortblåst, för varje dag blir det mer och mer Polly över henne. 

Första stationen började med fotgående ner mot vattnet. En enkelmarkering med skott ut på blanken, lite klurigt med hyfsat lång sträcka på land i uppförbacke men Elda gjorde en fin avlämning. 18 p, tror han drog för att hon ruskade sig på vägen in.

Nästa ruta var en dubbelruta. Först en markering över ett ganska brett torrlagt dike och sedan en dirigering utlagd till samma ställe. Elda markerade bra och gick rakt ut på dirigeringen, mycket nöjd. Tyvärr blev hon brydd över att lockpipan på nästa ruta lät precis då hon greppat dummyn, för att undvika att hon skulle söka efter ljudet och vi skulle nolla rutan så la jag på en inkallningssignal, det skulle inte behövts annars men jag "sejfade". Otur även på den andra då det var ganska högljutt på rutan bredvid och hon inte är van vid den sortens störningar, fick 15/16 på den rutan.

Nästa var en markering som de nsätan bara ljudmarkerade, den gick i mörk skuggig skog med en mörk dummy. Jag tycker hon gjorde den jättebra, vet inte riktigt vad domaren drog på men 17 p fick vi.

Nästa ruta var en markering med and, man ska ha med vilt på ett FM och eftersom unghundsklassen inte hade finaler så tog man det här i grundomgången. Elda markerade och sprang snabbt ut och greppade anden. Jag slappnade av och noterade inte att hon saktade ner farten något och droppade fågeln under inlevereringen, slarvigt av mig. Hade jag bara korrigerat lite lätt så hade hon apporterat den hela vägen in, nu blev det lite "va, är det ingen dummy jag bär nu??"och la ner. Tog upp igen och bar den hela vägen in men vi tappade många poäng, blev 12 p.

Sammanlagt 78 p, jag är nöjd! Colasonen Dime är en härlig hund med massa fina egenskaper, nollade en ruta och lite annat som inte satt helt hundra men han kommer bli riktigt bra Susanne ;-)

I nkl startade Helena med Nova, droppade avlämningar vid vattnet har man inte "råd med" men de gjorde mycket annat bra, tror de landande på 66 p. Miso och Karin gjorde fint ifrån sig, 79 p med någon slarvig avlämning om jag minns rätt. Några poäng före hamnade Inger och Rani med 82 p, lite storsprunget på en markering kostade många poäng.

Bäst av alla Ryegatare och en av de med högst poäng av alla ca 140 (tror jag) startande i klassen var Jessie med Verk. Efter en lång frånvaro från hundträning så är de tillbaka, och jäklar i min lilla låda de är det rejält :-)) med 95 p i grundomgången. Snyggt!!

Riktigt bra gick det även för Helena och Lystra i ökl, 91 p är grymt och bara ett par poäng från final! Lite rysare med parkamrat som knallade inte bara en utan två gånger, tur hon inte är som sin mor den där Lystra..... ;-)

Så var det då finaler, Jessie och Verk ut i semifinal som var en lång markering med and. De löste uppgiften på bästa sätt, såg ut från åskadarplats att vara de som fixade det galant. Så paffa vi blev då Jessie kom tillbaka till oss!! Domarna dömde att Verk hade knallat. Antingen kan han ha ställt sig från sittande eller så hörde inte domarna när Jessie skickade honom, hon för ju sina hundar tyst och föredömligt (jag borde gå i hennes skola..). Så jäkla snöpligt!! Men han gav alla en fin uppvisning ;-)

Roligt med många vänner i finalerna, det gör det lite extra spännande och kul.

Oj vad vi var trötta när vi kom tillbaka till campingen, vi liksom stupade i säng...

Lite sovmorgon på söndagen, sen tillbaka till FM för att titta på Elit och Veteran. Jessie startade sin härliga gammeltant Vega snart tretton år gammal, imponerande! Ingen höjdardag för Per och Zorro i ekl, inte om man vill komma till final iallafall. Tror de landande på 87 p eller nåt sånt, det är ju bra förstås men inte tillräckligt... Låter som Per redan börjat slipa på en ny plan ;-)

Vi stannade och såg finalerna, så duktiga hundar och förare gjorde det till en fröjd för ögat!!

Hem sent och packa ur husvagnen och äta, sen sov vi gott... Min härlige man har stått för marktjänst och tagit hand om barn, åkt och fiskat med dem och varit på Furuvik. Vad skulle jag göra utan honom?? Polly har varit sur för att hon inte fått varit med och jobbat, titta på apor på Furuvik är inte lika skoj som att hämta tygpåsar om ni frågar henne...

Ha det gott,

Annica

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden