Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Valpträff

2014-08-12

Helt galet, min sista semestervecka... Har ju inte jobbat sedan april mer än två rehabiliteringspass, ska bli spännande se om min handled håller nu för många timmars terminalarbete. Håll tummarna för nu kan de inte operera fler gånger :-/.

Ordentligt regn och åskväder idag men vi hann med en rejäl skogspromenad imorse Thomas och jag. Tränade lite rally med Elda, i en stund av allmän förvirring anmäldes hon till dubbeltävling i Eskilstuna om ett par veckor så nu måste jag lära mig alla moment och alla regler *hjälp*.

Malin och jag hade tänkt träna inför hennes start på SSRKs Ungdoms-SM som är i helgen men då kom världens regn och åskoväder som gjorde att planerna istället involverade en stor kopp polkagristhé och senaste numret av "Må Bra" som lämpligt nog kommit med posten ;-).

Valpträff idag, så svårt få till tider på helgerna när alla så här års innebär antingen jobb eller tävlingar! Svårt för många komma mitt i veckan men några stycken blev vi i alla fall. Valparna var ungefär som förväntat, mycket arbetslust men lite svårare hålla sig stilla. De får träna mycket förväntan, kontakt och samarbete, näsa och apporteringslust finns det mycket av. De fick göra en "ner med näsan och jobba övning", tips på ett sätt variera uppmärksamhetssignal och lite början till dirigering, allt fixade de galant men lite myror i brallorna mellan de fick jobba... Väl i arbete är de dock väldigt fokuserade. Jag är egentligen inte helt förtjust i valpträffar eller valpkurser, det är så lätt att det blir skruvat. Valpar ska tränas hemma i lugn och ro och sakta introduceras till störningar, valpträffar är som julafton och Liseberg på samma gång ;-) Men det är väldigt roligt träffa er! Och ni jobbar fint med era småttingar, kommer bli bra det här :-) Sist fick de prova på varsitt kortare viltspår. Spännande och läskigt samtidigt med blod och viltlukten! De blev långa som taxar och undersökte varenda blodfläck intensivt. Jag tycker ofta att hundar som uppträder så här vid första kontakten med viltspår blir väldigt bra, de är noggranna och bara de kommer över (den väldigt normala reaktionen) att det är lite läskigt så går det galant. Smarta hundar tycker ju det innan poletten trillar ner, bra med självbevarelsedrift att reagera på lukten!! Tror nog valparna som var med ikväll är trötta nu... Tack för att ni kom!!

Ha det gott,

Annica

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden