Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Mot höst

2014-08-13

Nu känns luften klar och lite aning om höst på morgnarna, skönt tycker jag som uppskattar alla årstider :-).

Vi njuter fortfarande av de sista dagarna på semestern, har fixat lite nya kläder till skolan börjar åt småttingarna. Inte helt lätt, Engla vill ha ALLT och Alvin tycker att kläder är totalt ointressant *suck*. De brukar ju kunna få något litet när de varit hos tandläkaren eller nåt sånt, Alvin tycker det är sån uppoffring handla kläder så han tycker han borde få en uppmuntringspresent även då *skulle inte tro det*.

Jäger snart sex månader

Barnen var hemma och gjorde chokladbollar medan jag och Thomas tog en förmiddagstur, det brukar bli 9-10 km. Synd att vi inte kommer kunna hålla igång den vanan när vi börjar jobba igen, både skönt och trevligt med gott om tid att prata. Och vilken tur att jag kunde kompensera kaloriförlusten från promenaden med chokladbollar ;-)

Apropå höst fick det bli ett nytt regnställ från Huntyard och Berras, inte världens roligaste investering men det är ännu värre stå på jakt eller träning utan bra kläder och mitt förra ställ har hängt med i mer än 20 år ;-) Malin var med så det blev en hel del provande av andra snygga kläder med, Chevaliervästen kunde fått följa med hem..

Full fart

Vi fortsatte finslipa formen inför helgen, dirigeringar i skogsterräng. Inte så långa men ändå knepiga på grund av terrängen. Sedan blev det lite markeringsträning i ganska dold terräng, Elda övermarkerade och Malte gick ut för kort men bägge två jobbade ändå bra och låg kvar i rätt område. Sötaste Jäger fick också träna lite i dold terräng, han ligger verkligen i!

Efter maten blev det även ett kortare viltpass, gäller passa på de sista lediga dagarna.. Mycket nöjd med Elda, hon jobbar verkligen systematiskt och plockar in det närmsta viltet först och jobbar sedan ut i ett bra mönster där hon går från sida till sida i området. Snabba upptag och allt i hand, jo man tackar! Polly fick också hämta, oerhört nöjd för hon känner nog att det har blivit väl mycket fokusering nu på dottern nu under löpet..

Imorrn blir det nytt prov hos veterinären inför resan :-)

ha det gott

Annica

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden