Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Trevligt besök

2014-08-15

Nytt besök hos veterinären idag, Polly tycker nog att det är för mycket undersökningar och för lite träning just nu :-) Det hade hänt en del sedan gårdagens prov så Thomas kommer åka inatt, klockan är satt till klockan två *huh*. Sån himla tur att han har semester en vecka till! Själv börjar jag jobba på måndag så Malin får rycka in och hjälpa till med barn och hundar när jag jobbar.

Eldas nya hobby är att rulla sig i skit, särskilt vildsvinsskit verkar vara attraktivt *morr*. Jag tycker inte det är någon ny hobby jag vill utöka med att bada henne var och varannan dag...

Trevligt besök idag från Värmland. Alltid lika roligt träffa Jessie och Emilia! Vi såg knappt röken av Engla och Emilia, de leker från de träffas och det märks inte att de inte av naturliga skäl inte träffats så mycket sista tiden. Härligt!!!

Jag och Jessie tog med oss hundar och vilt ut, ja Polly fick vara hemma då... Några markeringar och linjetag och sedan hade vi lagt ett stort sök med tolv vilt så Verk och Elda fick gå ut i par. Elda var på väg in med en and då hon sprang över en kanin och bytte, jaha då vet vi något vi ska träna på...;-) Annars är jag nöjd, hon fastnade en liten stund i gammal lega men tog sedan ny mark. Verk var duktig och jobbade på fint hela tiden.

Så, nu börjar förstås jag fundera om jag inte borde anmäla Elda till prov... Fast jag sagt att jag ska vänta. Så himla lätt när det går bra på träning (förutom bytet då) tänka "men om jag skulle" fast jag sagt att jag ska vänta och låte henne mogna. Vilken tur jag sagt till vännerna att de får göra tusen nålar på mig om jag startar för tidigt *hehe*. Ibland får man för bråttom, en duktig hund hemma kan bli påverkad på ny mark, nya funkisar, nervös matte *tyvärr* och allt annat en provsituation innebär.

Och visst blir man påverkad av allt man läser, inte minst på sociala medier. Man har startat hundar som just blivit 10 månader, man avancerar snabbt upp i klasserna med nästa yngling... Det gör att iallafall jag blir lite stressad då jag läser sånt även fast jag vet att det är helt fel resonerat.  Men jag tror faktiskt ingen har startat för sent och grundat sin hund för mycket men ganska många har startat sin hund för tidigt och sedan fått bakslag!!

En härlig eftermiddag fick vi innan en rejäl regnskur satte P för mer träning (tur jag köpt nytt regnställ, synd att det inte var med..) men lite thé och snack är inte helt fel heller ;-)

Ha det gott,

Annica

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden