Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Ömsom vin, ömsom vatten.. Men Polly är parad!!

2014-08-17

Först det viktigaste av allt, Thomas åkte ner till Tyskland natten till lördag, sträckkörde (galningen!!) och var framme lördagkväll. Blev en bra parning mellan Larry och Polly, de fattade tycke direkt :-) De har även idag parat och nu var Polly ännu mer taggad, hon sprang snabbt in på deras gård för att leta upp sin "pojkvän" <3. De testar imorgon bitti med, sedan styr Thomas hemåt. Jag har världens bästa man!! Och vi får fira dagens bröllopsdag senare i veckan ;-P.

Idag har vi varit på SKKs utställning i Eskilstuna, tror vi har dryga två kilometer dit. Ingen höjdardag alls, domaren tyckte inte om hundarna jag visade. Så kan det vara när man väljer ställa för okända domare, det är verkligen ett lotteri. Först ut var Eldas bror Molle, han ställdes i unghundsklass (hade ju kunnat ställas i junior med, de är ännu inte arton månader). Han har en jättefin ram växa i men domaren tyckte han var för outvecklad och gav honom VG. Visade sen en fin hane från en annan uppfödare, den hanen har sedan tidigare två cert. Han fick Good och det fick även Fille från oss.... Båda två saknade rastyp tyckte domaren, så kan det gå ;-) Jag ställde inte Elda så sista hund ut var Nova, även hon fick VG, kanske inte helt otippat *ler*. Ja ja, man har betalt för domarens åsikt så det är bara gilla läget (och kaske stryka den domaren från kommande utställningsplaner..). Helena och Lasse hade sovit hos oss så vi åkte sedan vidare till Ungdoms-SM på Lilla Träskaten. Tyvärr var Alvin på riktigt dåligt humör och förstörde besöket, ibland har man lätt hålla sig för skratt som mamma.. Nu ska det bli uppstyrt med data och mobiltid, har blivit alldeles för mycket av den varan i sommar och nu blev han sur för han var "tvungen" följa med :-/. Malin var iallafall nöjd med hur allt hade gått, de har onekligen gjort tävlingen till en fin tradition! Synd bara att vi inte hann se så mycket..

Igår var det utställning också, då i Norrköping. Nova fick Excellent och Elda vann unghundsklassen och travade till sig cert, cacib och BIM <3 för domare Karl-Erik Johansson. Så himla roligt!! Nu blir det inte fler utställningar för henne på ett tag, hon har ju plockat två cert nu under sommaren och behöver inte plocka något mer innan hon fyller två in mars. Ställd tre gånger i vår/sommar, två cert cacib BIM och en gång fyra bästa tik, det är ju verkligen jättebra :-) Och så BIR och bästa tik två på de två Flatshower hon ställts *pärlan*. 

Domarens kritik från igår: "Utmärkt typ. Vackert feminint huvud. Bra uttryck, bra bett. Vacker hals och rygglinje. Utmärkt bröstkorg. Välvinklade, välställda ben. Utmärkta vägvinnande rörelser. Utmärkt temperament. Sommarpäls."

Nu kan vi satsa mer på annat, ska ändå ta en funderare om vi verkligen ska ut på prov eller om vi ska fortsätta grunda... Jag borde ta det lugnt men jag är ju så ivrig av naturen.. Ja det var det där med tusen nålar...;-) Men lite kul ska vi nog kunna hitta på!!

Ha det gott,

Annica

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden