Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Surt sa räven..

2013-09-07

Malte medan han ännu var bebis ;-)

 

 

Vad är väl en bal på slottet... Eller en lydnadstävling eller två :/

Idag var det tävling på EHDK, alltså hemmaklubben. Både Malin och jag skulle tävla och det gick inte alls...

Man tävlade i alla klasser samtidigt och då vi gjorde platsliggningen så körde en förare sitt program i elit på planen bredvid. När hon skrek "HIT" till sin hund så missförstod Polly situationen och kom springandes till mig i full fart, hon trodde det var jag som kallade in.. Beslöt mig för att inte genomföra resten av tävlingen och strök mig från eftermiddagens tävling, det kändes som det kunde hända igen. Det hade varit jättebra om man under vår plats kunde haft uppehåll på planen bredvid, hade ju bara varit i tio minuter...

 

 

Men hallå matte, jag kom ju när det ropades!!

Malte gjorde ett riktigt dåligt program med nästan bara nollor, här krävs det verkligen funderingar på vad som hänt! Han är ju grym på träning men nu vet han när det är tävling alltför väl (man SKA inte som vi gjort harva i klasserna, det blir inte bra har alla sagt till oss... Dyrköpt erfarenhet. Det trista är att vi gjort så med alla våra hundar i lydnad *harkel*) och då gör han inte ett dugg rätt. Antingen att han vet om att det är tävling eller så har rallyn "ställt till det", där får man ju belöna och köra dubbelkommandon på ett helt annat sätt. Inte heller Malin körde eftermiddagens tävlingar :/

 

Vi har tagit ett gemensamt beslut att lägga ner lydnaden för oss bägge, det ger inget positivt utan tar bara en massa tid och pengar från annat vi kan göra. Nu blir det storsatsning på jakten inför våren och kanske nån rallytävling udner icke-jaktsäsong.

 

Lydnaden är förstås kul och jag ser väldigt mycket fram emot nästa kurstillfälle med Annika (kunskap kan man inte ha för mycket av och det hon säger och lär ut passar fint in i annan träning med!!) men det har gått troll i det hela, inte på grund av våra hundar utan på grund att vi haft för bråttom ut på tävlingsplan, inte grundat tillräckligt (Malte fick problem med platsen efter det att han inte tränats på det längre avståndet det är i tvåan innan debuten i klassen. Vi tyckte han som är så trygg borde klara det men i efterhand kan vi konstatera att det ställt till massor av problem och det har ställt till det på många av hans tävlingar..

Schysst min, eller hur?? Jag kanske borde fundera lite mer och agera lite mindre när det kommer till lydnadsanmälningar. Nu blir det totalstopp!

 

Men vill samtidigt passa på gratta Helena med Lystra som debuterade på jaktprov med ett tredje pris, bra jobbat!

 

Ha det gott, nu väntar jag på att Thomas ska komma hem med sushi, lite tröstemat måste man ha en dag som denna ;-)

 

Annica

Antal kommentarer: 2

2013-09-07 18:08:16 - Helena Bäck

Hej! Så trist när det blir så på tävling, men "positivt" från det kan fatta ett beslut om framtiden som känns rätt:) Hos oss går det upp o ner, idag gjorde Nova dåliga markeringar igen...är helt ute o cyklar (hittar dom dock tillslut, vilket är bra att hon fortsätter jobba). Ska ner till Kisa och Anna på ons o träna lite med henne!

2013-09-07 18:11:37 - Karin, karin@romdahl.se, karinochwilma.bloggagratis.se

Vi var på en föreläsning igår om mental träning. Den handlade både om hur man förbereder hunden för tävling genom grundlig träning och tävlingslikt, dessutom hur man själv måste vara förberedd mentalt och handlingsmässigt. Jag känner igen det där med att ha för bråttom och hoppas att det håller snarare än att grunda väl. Det är inte små krav man ställer på sina små fyrbenta.
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden