Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Både stiltje och fart..

2014-09-03

Just nu är det stiltje här hemma, Elda har fått kennelhosta och det innebär att vi gör... inget. Själv är jag förkyld och eftersom jag nu haft fem fridagar så hade jag massor med planer men istället har jag och brudarna tillbringat tiden i soffan, inte riktigt min eller deras grej :-/ Plötsligt får mina och Eldas planer på provstart bordläggas eller iallafall skjutas på framtiden, jag är rädd för lunginflammation som de kan få med riktig otur efter kennelhosta så nu blir det bara rastningspromenader. Polly tar det lugnt rent allmänt just nu och verkar tycka soffhäng är helt okej.

Eldas kennelhosta började i lördagskväll, det hade ett väldigt hastigt förlopp. Helena kom hit och då Elda blev glad under hälsningsritualen som började en grym hosta. På dagen hade vi varit och skämt ut oss på rallytävlingar Elda och jag, glad att vi inte hälsat på andra hundar, lånat ut vattenskål eller dylikt..

Rallytävlingen ja.. Malin var på SSRK styrelsemöte så jag skulle starta. Första starten så gjorde jag fel i tre övningar och en massa andra förarfel, stackars lilla Elda förstod inte nåt. Har jag sagt att rally inte är min grej? Man måste ha koll på snurrar och fötter och där är jag hopplöst borta..

Runda nummer två började jag med att diska oss :-/ Jag gick in på plan innan jag var inkallad, blev osäker och gick ut igen=diskad. Resten kändes ändå bättre än första banan men jag gjorde flera fel, bkand annat gick jag för få varv i spiralen *hmm*. Rallytävlandet är med varm hand återlämnat till Malin! Elda gjorde så gott hon kunde men hon undrade nog vad sjutton jag höll på med *ler*.

Fina Vixie

På söndagen var det tänkt att hon skulle beskrivas på FB-R men hon fick förstås stanna hemma och kraxa. Syster Vixie och Pingladotterna Nova beskrevs däremot och de var jätteduktiga. Vilka fina retrieveregenskaper de visade upp Ewa och Helena!! Det skulle vara intressant beskriva hundar som inte alls är tränade, nu är ju båda dessa tjejer skolade och då blir ju resultatet lite annorlunda. Roligt se och en trevlig förmiddag fick vi. Lilla Issi kom förbi och blev trimmad till nästa helgs utställning, hon är verkligen söt och näpen!

Issi

Vi fortsatte träna hemma hos oss och jag fick fortsätta hundlös :( Inga dummies från oss, det är ju också en smittkälla. Har blivit ganska nojjig! Vi fortsatte med linjetag med störningar som vi påbörjat under fredagens träning, väldigt nyttigt!

Nova under FB-R

Skulle varit iväg och röntgat Elda i måndags men det har blivit framskjutet också förstås. Ingen andjakt i helgen och heller ingen valpträff på söndag.. Eländiga hosta :(((((

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden