Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

WT-träning

2014-10-03

I eftermiddags hade vi WT-träning hemma hos oss, det är kul att vi är igång igen efter det långa kennelhostuppehållet! Eftersom jag jobbat natt så träffades vi på eftermiddagen, jag hade innan hunnit märka ut fem stationer.

De som kom idag ska alla starta i nkl på Träskaten så vi koncentrerade oss på markeringar då det är det som gäller i nkl. Jag kommer inte starta Elda eftersom det är samma helg som Polly beräknas valpa men vi var med ändå, bra få till träning under mer strikta former! Vi turades om att vara domare, kastare och starta. Flöt på riktigt fint och det märktes att vi hade en och annan tävlingsledare bland oss, det var ordning och reda ;-)

Överlag så såg det riktigt trevligt ut, då förarna skärpte till sig och förde hund gick det så mycket bättre. Man kan inte begära fokus av sin hund om man själv inte har det... Att läsa hunden, ha rätt tajming och ge den bästa förutsättningarna ja då blir resultatet bra! Då kan man också föra hunden lugnare och hunden blir tryggare både med förare och sin arbetsuppgift. Väldigt glad över allas framsteg!

Ett par av hundarna jobbar lite stort, vi kommer lägga lite tid på närsöksövningar i framtiden och se till att de blir tajtare i området. Härligt att man alltid har något jobba på, eller hur??

Innan det blev mörkt hann jag och Malin även med en skön skogspromenad, vi hade hoppats på få med oss trattkantareller hem men det gick sådär :-/

Ha det gott,

Annica

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden