Bloggen handlar först och främst om hundarna, ibland kommer det in lite annat också.. Trevlig läsning!

Mycket nu..

2014-10-14

Idag har vi haft WT-träning igen hemma hos oss. Det började lite knackigt men ekipagen jobbade upp sig ;) På söndag är det WT på Lilla Träskaten och vi är så stolta över att det är hela tolv Ryegate'sekipage anmälda, verkligen jättebra! Alltså står vi för dryga 10 % av alla startande! Om ni bara visste hur det känns gott i uppfödar <3!! Och vi ska först och främst ha roligt med våra hundar och kanske lära oss ett och annat, flera av ekipagen är ju debuterande och det är mycket hålla reda på. Men vi är garanterade en trevlig dag i gott sällskap!!

Gårdagen var väl inte helt igenom rolig men kommer bli en historia att berätta i framtiden. Åkte på lördageftermiddag till bästa Jessie med familj utanför Karlstad och övernattade där, trevligt som vanligt. Tidigt söndagmorgon började jag och Jessie vår resa mot jaktprov i Norge. Regnet vräkte ner och småvägarna i Norge var mer eller mindre översvämmade Lyckades även köra fast med bilen i leran på parkeringen, *morr* Snäll bonde drog loss oss... 

Elda fick först göra ett kvalificeringspröve, det gick bra. Det måste man göra för att få starta i Norge och är en liten koll på att hunden kan gå fot, inkallning, apporertera en dummy och så skjuts det ett skott.

Så till provet då. Det började med en liten jaktstig och två enkelmarkeringar vid vatten där man som förare stod en bit upp. Så två på land som hamnade på linje och sedan ett linjetag. Elda satte inte tassarna fel någon gång och hon började sedan fint på söket och plockade in tre apporer fint. På nästa skick så går hon ut djupare uppe på en ås och börjar skälla på något, okänt vad. Skälla får man inte göra på prov så det var bara att tacka för oss, snopet då det börjat så bra. Mycket trevlig domare som förklarade och som samtidigt berömde Elda mycket för hennes fina fokus, samarbete och arbetsegenskaper fram till skällandet (vad det nu var för spöke hon såg..) Hon är lite spökig nu och kan skälla ute i mörkret på tomten och på soptunnor och sånt. Vi tar vintern på oss och kommer tillbaka i vår :-)

Jessie och Verk hade en walk up i ökl. Verk tyckte det var mycket, mycket roligt och det ville han liksom visa... 3e pris pga lite ljud och att de inte fick in dirigeringen men mycket beröm för hans härliga fart och attityd :-)

Lååååång resa hem och igårkväll sov jag ovaggad.. Resesällskapet var däremot toppklass ;-)

Lördag tävlade jag och Elda rally på hemmaklubben. Hade inte åkt om det inte var där, inte sovit en blund på natten efter det tråkiga beskedet att Polly var tom.. Vi gjorde ingen strålande runda men blev iallafall godkända och fick en ny titel, RLD F. Skönt komma iväg och skingra tankarna lite och familjen tyckte inte jag gjorde någon nytta hemma :-P

Ha det gott,

Annica

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden